Torta s hurmama i marmeladom

Torta s hurmama i marmeladom recept
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

U multipraktik dodati hurme, bademe, kokos, kakao i 4 kašike mlijeka.

Korak 2

Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 3

Ravnomjerno rasporediti smjesu na dno kalupa za tortu dijametra 22 cm.

Korak 4

Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta. Za to vrijeme pripremiti kremu.

Korak 5

U šerpu dodati 1 litar mlijeka, šećer, gustin i brašno.

Korak 6

Kuhati uz često miješanje dok ne dobijete gustu kremu.

Korak 7

Skinuti s vatre.

Korak 8

Kremi dodati ružinu vodicu i maslac. Miješati dok se maslac ne otopi.

Korak 9

Preliti preko kore. Sačekat da se krema skroz ohladi.

Korak 10

U manju zdjelu dodatiti želatin s 4 kašike vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri.

Korak 11

U manju šerpu dodati marmeladu i 115 ml vode. Nakon što zavri dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi.

Korak 12

Sačekati da se preliv malo ohladi, a zatim preliti kolač.

Korak 13

Ostaviti u frižider na 2h ili preko noći.

Pogledajte još